2012. november 9., péntek

Tabáni saláta



Hozzávalók: 10-12 dkg gépsonka, 3 főtt tojás, 1 közepes nagyságú főtt krumpli, 3-4 db kisebb savanyú uborka, 1 kis doboz tejföl, 1 tojássárgájából majonéz (vagy tubusos), ízlés szerint só, őrölt bors, porcukor, mustár.

Elkészítése:
A főtt tojásokat és a főtt krumplit nagy lyukú reszelőn lereszeltem, a sonkát és az uborkát csíkokra vágtam. A majonézt most házilag készítettem, majd hozzákevertem a tejfölt, és ízesítettem sóval, porcukorral, őrölt borssal és mustárral.
Az így kapott tartármártáshoz kevertem a feldarabolt sonkát és uborkát, valamint a lereszelt tojást és krumplit. Tetejét egy uborkával díszítettem, melynek héját krumplihámozóval vagdostam körbe, aztán a belsejét már késsel, mert a hámozó nehezen vitt, és virágszirom szerűen szétnyitottam, közepébe sárgarépa szeletet tettem. Kicsit szebbre számítottam, de így is gyorsan elfogyott.

Úgy néz ki, a zöldségszobrászatot még gyakorolni kell.....

A hozzávalók, már feldarabolva



2 megjegyzés:

  1. Olyan guszta, el tudom képzelni, milyen finom lehetett, főleg a házi majonézzel! :)

    VálaszTörlés
  2. Szeretjük a hasonló salátákat!
    Nekem elsőre megtetszett az ubivirág, egész helyes!

    VálaszTörlés